Prajitura cu Crema de Frisca si Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • - 2 pahare faina
  • - 1 ½ pahar zahar tos
  • - 1/3 pahar ulei
  • - 3/4 pahar suc proaspat de portocale (din 7- 10 portocale)
  • -6- 7 oua
  • -3 lingurite praf de copt
  • -coaja rasa de la 1 portocala
  • Se masoara cu acelasi pahar Eu am folosit unul cu o capacitate de 250 ml
  • Pentru cantitatile de mai sus folositi o tava mare si inalta deoarece prajitura creste foarte mult: 40 x 35 cm; inaltime minim 7 cm
  • Pentru crema de frisca:
  • -1 l smantana pentru frisca, rece
  • -3 linguri miere
  • -4 linguri lapte
  • -3 plicuri intaritor pentru frisca
  • -1 fiola esenta preferata
  • Pentru crema- glazura 1:
  • -300 g ciocolata neagra
  • -150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru crema- glazura 2:
  • -300 g ciocolata cu lapte
  • -120 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pandispan:
Mixati foarte bine galbenusurile cu 1 pahar de zahar, pana ce acesta este dizolvat si obtineti o crema spumoasa ce si-a dublat volumul. Adaugati, alternand si in reprize, uleiul si sucul de lamaie, in aceasta ordine, mixand de fiecare data pana la omogenizarea completa, iar la sfarsit, coaja rasa de portocala.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si inglobati-o treptat in compozitia cu galbenusuri.
Separat, bateti spuma tare, albusurile cu restul de zahar, avand grija ca la sfarsit acesta sa fie dizolvat.
Amestecati cu grija cele doua compozitii, cu o paleta sau lingura de lemn, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati.

Dati la cuptorul incins, la foc moderat, circa 30- 40 min sau pana ce este coapta, frumos rumenita si trece testul cu scobitoarea.
Lasati 5 min sa se racoreasca in tava scoasa din cuptor, apoi lasati la racit pe un gratar. Taiati in doua pe orizontala.

Pentru crema de frisca:
Mixati bine smantana pentru frisca cu mierea, laptele si esenta. Adaugati intaritorul pentru frisca si bateti in continuare pana obtineti o spuma tare, care nu curge.

Pentru crema- glazura 1:
Dati in clocot smantana pentru frisca pe bain- marie, turnati-o peste ciocolata taiata bucatele sau rasa si omogenizati bine pana ce ciocolata este topita.
Lasati la racit, apoi mixati crema inca o data.

Pentru crema- glazura 2:
Procedati identic cu crema 1.

Asamblare:
Jumatate de blat + 1/3 crema de frisca + 1/2 crema- glazura 1. Se da 30 min la frigider.
Se pune apoi 1/3 crema de frisca si restul de crema- glazura 1 + jumatatea de blat; se apasa usor blatul peste creme, se pune restul de crema de frisca si se toarna / intinde crema- glazura 2.
Marmorati sau ornati dupa imaginatie.

Serviti cu pofta!

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de somon cu crema de branza si avocado

Un aperitiv gustos si aspectuos, cu siguranta musafirii ar fi impresionati!

Rulada de somon cu crema de branza si avocado
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure