Desfaceti caisele in jumatati, eliminati samburii si lasatile sa se scurga de zeama. Bateti albusirile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati zaharul vanilat, treptat. Adaugati apoi galbenusurile batute putin si faina. Luati un sfert din compozitie si lasati-o deoparte.
Turnati compozitia ramasa intr-o tava (45X25cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. In compozitia pastrata adaugati 2 linguri de mac si amestecati bine. Peste compozitia din tava asezati in siruri caisele, cu partea bombata in sus. Intre sirurile de caise lasati un spatiu de 5-8cm.
In acest spatiu puneti cu o lingura cate putin din compozitia cu mac, in dreptul fiecarei jumatati de caisa. Puneti tava la cuptor, la foc potrivit. Cand prajitura s-a rumenit uniform, scoateti-o din cuptor si lasati-o putin la racit, apoi puteti sa o taiati. Pentru un efect decorativ mai mare, liniile de taiere sa fie prin mijlocul caiselor.
Serviti prajitura cu frisca proaspat batuta, presarata cu mac.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.