Prajitura cu caise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200-300g caise din compot (se pot folosii si alte fructe)
  • 10 linguri zahar
  • 10-12 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 10 linguri apa clocotita
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu 4 linguri zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu celelalte 4 linguri de zahar,adaugam treptat uleiul(ca la maioneza) apoi apa clocotita. Punem peste aceasta compozitie albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Adaugam si faina amestcata cu praful de copt, omogenizam bine. Ungem si tapetam o tava sau folosim hartie de copt si turnam aluatul, presaram pesmetul si asezam caisele (sau alte fructe). Dam la cuptor la foc potrivit pentru 35-40min

Intre timp facem budinca cu zeama de la compot (400ml). va iesi o crema transparenta. Se poate face si cu lapte dar atunci nu mai va fii transparenta.

Dupa ce s-a racit prajitura punem crema de budinca ,apoi ornam dupa preferinta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.