Prajitura cu caise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200-300g caise din compot (se pot folosii si alte fructe)
  • 10 linguri zahar
  • 10-12 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 10 linguri apa clocotita
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu 4 linguri zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu celelalte 4 linguri de zahar,adaugam treptat uleiul(ca la maioneza) apoi apa clocotita. Punem peste aceasta compozitie albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Adaugam si faina amestcata cu praful de copt, omogenizam bine. Ungem si tapetam o tava sau folosim hartie de copt si turnam aluatul, presaram pesmetul si asezam caisele (sau alte fructe). Dam la cuptor la foc potrivit pentru 35-40min

Intre timp facem budinca cu zeama de la compot (400ml). va iesi o crema transparenta. Se poate face si cu lapte dar atunci nu mai va fii transparenta.

Dupa ce s-a racit prajitura punem crema de budinca ,apoi ornam dupa preferinta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.