Prajitura cu branza, stafide si coaja de citrice

Portii
8
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua mari;
  • 2 linguri zahar;
  • 2 linguri zahar pudra vanilat;
  • un varf lingurita sare;
  • 100 g branza rasa;
  • 100 ml ulei;
  • 4 linguri (cu varf) faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • Stafide;
  • Coaja de portocala si de lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile.
Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt.
Se obtine un aluat potrivit de moale, cremos, care se toarna intr-o tava de copt. Se presara stafidele si coaja de portocala si de lamaie.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau daca aveti masina de facut paine, setati 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.

Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/prajitura-cu-branza-si-stafide.html

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti