Prajitura cu Branza de Vaca si Cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 400 gr faina
  • - 200 gr untura (eu am pus unt )
  • - 150 gr de zahar
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 ou intreg
  • - jumate plic praf de cop (dizolvat in o linguritza de otet sau lamaie )
  • Ingrediente crema :
  • -800 gr branza de vaca (la mine au fost aproape 700)
  • -150 gr zahar
  • - 3 oua intregi
  • - 1 plic zahar vaniliat (eu am adaugat si 1 linguritza esenta de vanilie sau daca vreti coaja de la o lamaie va da un gust si mai bun cremei )

Mod de preparare

Pentru blat:

Se amesteca cu mana mai intai faina cu untul si o sa iasa un amestec mai gros decat faina, separat se freaca oul cu zaharul, se amesteca toate impreuna cu cacao si praful de copt dizolvat si se framanta cu un pic de smantana pana va iesi un aluat mai poros, mai sfaramicios. Se va face o mingiuca pe care o lasati la odihnit pana pregatiti crema.

Taiati aluatul in 2, o parte din aluat se intinde, intr-o foaie pe care o puneti in tava unsa cu unt sau doar peste o foaie de copt, intepati pe alocuri cu furculitza si puneti o molecula de gris sau pesmet peste foaie. Apoi adaugati crema si o nivelati bine, a doua parte de aluat se da pe razatoare pana este acoperita toata crema, (data viitoare eu o sa fac inca o foaie intreaga ptr ca mi-am dat duhul pana am dat aluatul pe razatoare )

Ca sa puteti da aluatul pe razatoare va sfatuiesc sa aveti un pic de faina langa voi si sa dati aluatul prin faina din cand in cand, o sa fie mai usor asa.

Crema:
Se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga si branza, zaharul vaniliat si eventual esenta de care doriti sau coaja de lamaie.
Se da la cuptor jumate de ora la foc incet.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj