Prajitura cu Aroma `Dementa`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • un praf sare
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 500ml frisca lichida indulcita deja
  • 2 linguri lapte
  • 12 gr gelatina
  • 5 linguri sirop menta concentrat

Mod de preparare

Blat -se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar din cele 6 linguri, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devin spuma apoi se adauga peste albusuri, se adauga si faina amestecand lejer de sus in jos, la sfarsit uleiul, cacao, se imparte in doua si se coc doua foi intr-o tava 35/25cm.

Crema-se bate frisca, separat se pune gelatina la inmuita in putina apa rece, dupa 10 minute se dizolva pe aburi sau la microunde, in frisca batuta se adauga laptele, siropul de menta si gelatina.

Se pune in tava in care s-a copt blatul, o folie alimentara, prumul blat, treisferturi din crema, al doilea blat, crema ramasa si se rade ciocolata. Se pune la rece sa se intareasca crema.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci

Am ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :) Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta...

Tarta cu ciuperci
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura