Blat
Cerneti impreuna faina, praful de copt, cacao si budinca instant de ciocolata.
Bateti albusurile spuma tare cu ½ din cantitatea de zahar.
Separat frecati galbenusurile cu restul de zahar pana ce se albesc, devin cremoase si zaharul este topit.
Amestecati cele doua compozitii.
Inglobati apoi, amestecul cu faina si uleiul. Omogenizati prin rasturnare.
Turnati compozitia intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 50- 60 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Lasati la racit pe un gratar, apoi puneti crema intr-un singur strat.
Crema
Mixati ingredientele pana obtineti o crema pufoasa.
Glazura
Topiti la bain- marie ciocolata impreuna cu cacao, apa si zahar, amestecand mereu.
Luati de pe foc si inglobati untul.
Lasati sa se racoreasca bine, apoi turnati peste crema.
Serviti portionata.
retete de vara Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care...
Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherryEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj