Prajitura `Cabana`

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blatul:
  • • 250 gr zahar,
  • • 50 gr untura,
  • • 600 gr faina,
  • • 3 lingurite miere,
  • • 4 lingurite lapte,
  • • 2 oua intregi,
  • • 1 lingurita bicarbonate;
  • Crema:
  • • 3 prafuri budinca de vanilie,
  • • 750 ml lapte,
  • • 250 gr zahar pudra,
  • • 250 gr unt,
  • • 2 vanilii;
  • Glazura:
  • • 200 gr zahar pudra,
  • • 3 linguri ulei,
  • • 3 linguri cacao,
  • • 4 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Ingredientele de la blat se framinta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti.
Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cit este inca calda foaia.
In cealalta parte de aluat se pune cacao se intinde si se fac 12 batoane lungi cit tava, care se coc cite 6 odata.
Budinca se fierbe cu laptele, se lasa sa se raceasca, apoi se freaca untul cu zaharul si cele 2 vanilii.
Din cele trei foi care se taie pe lungime una se asaza in partea de jos, iar celelalte doua sub forma de cabana (piramida). In interiorul cabanei se pune alternativ crema si batoanele. Deasupra pe cabana se toarna glazura facuta la rece.
De s?rb?tori este o pr?jitur? delicioas?.

Poft? bun? : IONIC?

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un...

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj