Placinta rustica cu struguri

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte cald
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pachet de unt topit si racit
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • 1 castronel cu boabe de struguri
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 galbenus
  • 2 linguri nuca macinata mai grosier sau taiata cu cutitul

Mod de preparare

In masina de paine se pun lapte, iaurt, ouale batute, untul topit, apoi faina, sare, drojdia si se programeaza programul de framantare.
Pentru cine nu are masina de paine, intr-un castron mare se pune faina cernuta, drojdia, se face o gaura in mijloc si se adauga ouale batute cu sare si zahar, apoi iaurt; se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, adaugand cate putin lapte cald; dupa ce s-a terminat de adaugat laptele, se framanta aluatul adaugand, cate putin unt topit.
Dupa ce s-a terminat si untul si aluatul este pufos, nelipicios, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 1 h.
Dupa acest timp, se intinde cate o bucata de aluat in foaie subtire, se taie marginile pentru obtinerea unui dreptunghi, apoi dreptunghiul se taie pe lungime in fasii late de 3-4cm, depinde cat de mari sunt boabele.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, se pun boabele de struguri una langa alta, se presara cu zahar brun, se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine, astfel formand un rulou.
Se pune ruloul intr-o forma de tarta rotunda, in continuarea primului rulou se va pune un altul si tot asa pana se umple tava.
Se unge placinta cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte, se presara deasupra nuca si la cuptor va sta 30-40 min, depinde de cuptor.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie multicereale și fructe

   Cred că-ncepe să-mi placă mult de tot ideea de băutură și mâncare 2 în1. Mai ales că nu e...

Smoothie multicereale și fructe
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj