Pepene Galben Umplut cu Fructe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pepene galben de 1kg
  • -300g compot de fructe, asortate (struguri, piersici, ananas, cirese, pere)
  • -cca 150ml zeama de la compotul de fructe (depinde cat intra in pepene)

Mod de preparare

Pepenele galben si compotul, se lasa la frigider, cateva ore.

Apoi, se ia pepenele galben, iar la un capat se taie, asa incat, partea taiata sa aiba rol de capac.
Cu o lingura se scot semintele. Iar cu un cutit, se taie miezul, de pe coaja. Trebuie avut grija, ca sa nu se rupa, coaja.

Dupa ce a fost scos tot miezul din pepenele galben, se pun fructele din compot, cateva bucatele de pepene galben si zeama de compot.

Se pun capacul pe pepene si se mai da la frigider pt cel putin 1 h.

Se serveste, rece ca aperitiv racoros si delicios.

Pofta buna!
In loc de zeama de compot, puteti folos, vin spumant sau suc de fructe. Puteti de asemenea folosi fructe proaspete.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.