Pavlova de toamna cu crema de scortisoara si struguri

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pavlova:
  • 4 albusuri
  • 220 de grame zahăr
  • O lingura de amidon
  • O lingura de oțet de vin alb
  • Pentru cremă:
  • 2 grame scorțișoară măcinată
  • 2 gălbenușuri
  • 250 de ml lapte
  • 65 de grame zahăr
  • 20 de grame amidon
  • 100 de grame frișcă bătută
  • Sucul de la jumătate de lime
  • Pentru topping:
  • Un ciorchine de strugure alb
  • Un ciorchine de strugure negru
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

Mereu rămân cu albusuri în plus. Nu sunt fan declarat al bezelei, o găsesc prea dulce și nesănătoasă, acesta fiind și motivul pentru care nu mă dau în vânt după macarons ori pavlova .
Cu toate acestea, azi am poftit la o pavlova, prima pe care o și fac , aveam prea multe albusuri congelate...
Pentru început, preincalzim cuptorul la 150 de grade, cuptor cu gaz( pentru bezea ar fi fost indicat unul electric cu care reușita e sigură la orice desert ...).
Batem albusurile până formează vârfuri albe, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr, apoi, după un timp, cealaltă jumătate.
La final adăugăm oțetul și amidonul, batem până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu un șpriț cu vârf stelat sau rotund, repartizam bezeaua sub forma unui cuib, desenand cercuri pe o foaie de copt, suprapuse la margini.
O coacem o oră, conform rețetei( la mine a durat 40 de minute, era cam încins cuptorul).
O lăsăm să se răcească în cuptor 30 de minute.
Pentru crema lejeră de scorțișoară, punem jumătate din cantitatea de lapte pe foc, împreună cu scorțișoara, zeama de lime, zahărul, aducem compoziția la punctul de fierbere.
Separat, mixam gălbenușurile cu restul de lapte și amidonul.
Adăugăm crema de ou în restul de lapte, o fierbem amestecând des cca. 10 minute, până se îngroașă. O lăsăm să se răcească.
Adăugăm în crema racita frișca bătută,
amestecând până la omogenizare.
Repartizam crema peste pavlova racita, în mijlocul ei, așezăm boabele de struguri în diverse forme( eu am ales o forma chiar de strugure ). Cernem puțin zahăr pudră deasupra.
E o prăjitură foarte ușor de realizat, crocanta la exterior, moale în interior.
Sigur îți "ostoieste", ca să folosesc un termen ardelenesc, pofta de dulce!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti