Patratele cu Brinza si Crema de Lamiie

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema de branza:
  • -250 g de branza de vaci proaspata
  • -200 g telemea rasa (de oi sau vaci)
  • -4 linguri de zahar
  • Aluatul:
  • -200 ml de apa
  • -200 ml de lapte batut
  • -3 linguri de unt sau margarina unirea
  • -6 linguri de zahar
  • -un ou
  • -un pic de sare
  • -un cubulet de drojdie (25 g)
  • -faina cit sa iasa un aluat ca de piine

Mod de preparare

Crema de branza:
Se amesteca cele doua feluri de brinza cu zaharul.

Aluatul:
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, pe care il punem la crescut. Cind si-a dublat volumul, impartim in doua si facem cate o foaie nu prea subtire pe care o taiem fasii in ambele directii.

Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt. Peste ele punem jumatate din crema de branza. Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele, un pic de brinza pina terminam).

Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte, cam 40 de min. Cind credem ca este gata, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, este gata.

Este un deliciu consumata calda! Crema de lamaie face toti banii! Ii da o savoare deosebita!

O sectiune aromata:

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii

Pentru pachetelul vesel

Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj