Pentru inceput, la aceasta prajitura, ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat,pentru o ora. Branza de vaci bine scursa de zer, o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut, pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit, coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul, pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos (doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cu turmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final, adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forme, le punem pe platou.
Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja, o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Impungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.