Pasca cu fructe uscate si lamai confiate

Portii
16
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie bio
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 100 gr smantana grasa
  • 50 gr unt gras topit
  • 100 gr stafide sultana
  • 100 gr caise deshidratate
  • 70 gr ananas deshidratat
  • 100 ml rom (bautura alcoolica, nu esenta)
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • ½ lingurita turmeric(optional)
  • Pentru lamaile confiate:
  • 1 lamaie bio (lamaia de la care am folosit coaja)
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • Pentru décor: zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 gr lapte de cocos

Mod de preparare

Pentru inceput, la aceasta prajitura, ne ocupam de fructele uscate. Punem intr-un castron stafidele, adaugam caisele si ananasul taiate in bucati. Peste fructe punem romul si lasam la hidratat,pentru o ora. Branza de vaci bine scursa de zer, o zdrobim bine cu furculita. Ouale intregi le mixam impreuna cu un praf mic de sare si zaharul brut, pana devin spumoase si capata consistenta unei crème. Adaugam untul topit si racit, coaja rasa de la o lamaie de marime medie si zeama de la o lamaie mica. Amestecam cu un tel tip para sau tot cu mixerul, pana la incorporare. Adaugam smantana si laptele de cocos (doar compozitia solida din conserva de lapte) si mixam din nou pana la incorporarea completa. Faina o amestecam cu turmericul, amidonul si o adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final, adaugam fructele scurse de rom si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava rotunda mai mare sau doua tavi mai mici de silicon, eu am folosit una rotunda si una in forma de inima. Dam tavile la cuptorul incins, la 170 grade C, pentru 45-50 minute, pana prajiturile sunt rumene la suprafata. Le lasam sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forme, le punem pe platou.
Pentru lamaile confiate: lamaia bio de la care am folosit coaja, o taiem in felii subtiri. Punem feliile de lamaie intr-o craticioara, adaugam apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana siropul scade, atentie sa nu se caramelizeze, iar feliile de lamaie au devenit transparente. Impungem cu o scobitoare prajiturile din loc in loc si le insiropam cu siropul ramas de la lamaile confiate. Pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie si asezam deasupra felii de lamaie confiata.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura