Pasca cu branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 4 linguri iaurt
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 300 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.
Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Cat pregatim umplutura il dam la rece.
Umplutura:
Branza o punem intr-un bol faramitata cu mana.
Ouale le mixam cu zaharul, dar nu foarte tare.
Peste branza punem ouale mixate, faina, coaja rasa de lamaie, esenta si le amestecam bine cu mana.
Rupem jumatate din aluat si pe o bucata de hartie de copt intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava rotunda cu unt, luam foaia de aluat cu tot cu hartie de copt si o asezam in tava.
O tapetam bine si pe peretii tavii iar ce iese in afara taiem cu un cutit.
Intepam cu furculita din loc in loc, punem jumatate din umplutura, iar din aluatul de pe margini formam doua suluri subtirele ce le asezam peste branza in forma de cruce.
Batem un ou spuma si cu un penson ungem pasca. La fel procedam si cu cealalta pasca.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru o ora.
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti