Pariziene

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •800 g faina
  • •400-450 ml lapte
  • •2 pliculete drojdie uscata
  • •1 lingura zahar
  • •2 pliculete zahar vanilinat
  • •3 linguri cu miere
  • •100 g unt gras
  • •1 galbenus ou+2 linguri lapte pentru uns
  • •gem
  • Nutella
  • mere
  • crema de vanilie
  • branza dulce (umplutura poate varia, in functie de preferinte)

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia.
Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos.
Lasam la dospit 1h si 30', acoperit, in loc cald.
Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. o impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana.
Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu laptele.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.