Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni
  • • Branza proaspata (de vaci) – 350 g
  • • Faina de cozonac – 240 g
  • • Ou – 1 buc
  • • Zahar – 80 g
  • • Praf de copt – 1 pliculet
  • • Coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • • Apa de trandafiri – 2 lingurite
  • • Zahar vanilat bourbon – 2 pliculete
  • • Smantana grasa – 200 g
  • • Ulei de floarea soarelui – 400 ml – 500 ml
  • Pentru dulceata:
  • • Cidru – 100 ml
  • • Capsuni – 200 g
  • • Scortisoara baton – 1 buc
  • • Anason stelat – 1 buc
  • • Cuisoare – 3-4 buc
  • • Gellfix – 1/4 plic
  • • Zeama de lamaie – 3 linguri
  • • Zahar gelifiant – 80 g

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceață de căpșuni

Mod de preparare:
• Lasati branza de vaci la scurs pentru cca 2-3 ore;
• Montati vasul de inox al aparatului Ankarsrum, atasamentul pentru plamadit (la cca 2-3 cm de margine) si spatula pentru curatarea peretilor vasului;
• Adaugati in acesta branza proaspata, oul, zaharul, apa de trandafiri si zaharul bourbon;
• Porniti aparatul pe viteza mica;
• Intr-un vas separat amestecati faina si praful de copt;
• Adaugati-le treptat peste celelalte ingrediente din vasul de inox al aparatului Ankarsrum;
• Lasati la framantat cca 8-10 min;
• Intre timp puneti cidrul intr-o craticioara la redus, pe foc, impreuna cu batonul de scortisoara, anasonul stelat si cuisoarele;
• Taiati capsunile in 4 (sau in 2 daca sunt mai mici);
• In momentul in care cidrul s-a redus cca 3 sferturi, adaugati capsunile si zeama de lamaie si dati focul mai mic;
• Dupa cca 5-10 minute adaugati gellfix si zahar gelifiant si lasati sa fiarba (amestecand constant) pentru alte 5 min;
• Lasati-o sa se raceasca si apoi bagati-o in frigider;
• Intre timp puneti faina pe maini si modelati o bila potrivita si una micuta (nu foarte mare pentru ca va ramane cruda in centru) de aluat – faceti o gaura in mijlocul sau;
• Incingeti uleiul intr-un tuci sau intr-o tigaie non aderenta;
• Prajiti ambele bucati de aluat (avand grija sa se rumeneasca perfect pe ambele parti);
• Scoateti-le pe o farfurie cu servetele, pentru a mai absorbi uleiul in exces;
• Montajul: puneti gogoasa mare prajita la baza. Peste aceasta adaugati smantana si dulceata de capsuni. Peste acestea puneti bucata mica de gogoasa prajita si repetati procesul cu smantana si dulceata de capsuni;
Pofta buna !

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.