Reţetă de preparare a papanaşilor cu Brânză de Vaci
Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se amesteca branza, galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt. Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela. Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati. Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari. Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta. Bucatile modelate se pun in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie, cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata, se pune biluta si se toarna smantana. Se orneaza cu lichid de dulceata
Papanasii se servesc ferbinti pe o farfurie cu furculita si cutit
Din categoria "Retete inspirate de toamna" un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu...
Desert chec cu arome si culori de toamnaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj