Reţetă de preparare a papanaşilor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • - 500 g branza de vaci
  • proaspata si grasa
  • - 70 g zahar tos
  • - 200 -250 g faina
  • - ulei pentru prajit
  • - un praf de sare
  • - coaja rasa de la 1 lamaie optional
  • - 2 oua
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu sau un plic praf de copt stins in doua lingurite de zeama de lamaie

Mod de preparare

Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina. . . si framantam pana se dezlipeste de pe maini.

Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata.

Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. Am facut doi papanasi, dar la cuptor si au iesit foarte gustosi.

Se servesc cu smantana si dulceata din belsug.
Eu am servit cu dulceata de capsuni si dulceata de caise.
Pofta buna. . . sunt un deliciu!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Este un preparat gustos si satios! 

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.