Pancove - Trandafiri

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 linguri mari untura
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • 1/4 sfert plic praf de copt

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi adaugam ouale, sarea, zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de lamaie si praf de copt si framantam totul bine pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare.

Se imparte in trei coca obtinuta si fiecare bucata se intinde la aceiasi grosime. Se decupeaza fiecare cu pahar de marimi diferite. Se bate cu o furculita un albus de ou si mijlocul fiecarui disc cat punem degetul atingem cu albus.

Peste adaugam cercul de aluat mijlociu, repetam faza cu albusul si punem cercul mai mic. Asezate astfel la taiem marginile in 4 in asa fel incat marginea fiecarui disc sa fie taiat. Se preseaza mijlocul fiecareia. Se pun la copt in ulei incins.

Dupa coacere se scot, se lasa la stors si se orneaza cu zahar ars, zahar pudra sau cu ambele.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor

Eeee, zilele trecute, mi-au apărut le meniul zilei de pe petitchef, aceste minunate rulori. N-am rezistat tentației și...

Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata