Paine Prajita in Ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Painea prajita:
  • -250g paine
  • -500ml lapte
  • -125g zahar+zahar pt glasat
  • -2 oua
  • -ulei de masline pt prajit
  • -1 tija de scortisoara
  • -scortisoara pudra
  • -coaja de lamaie
  • Sos:
  • -250ml apa
  • - 75g zahar
  • -1 lingura vin
  • -1 lingura miere

Mod de preparare

Painea se taie felii si se pune intr-un bol cu peretii inalti. Separat, laptele se pune la foc, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si tija de scortisoara.

Cand acesta incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se lasa o idee la racit. Dupa mine, laptele nu ar trebui sa se puna fierbinte peste paine, pt ca s-ar putea face mamaliga si ar prinde gust de oparit.

Dupa ce s-a racit putin, se pune laptele se pune peste feliile de paine. Se lasa, pana paine absoarbe tot laptele. Separat, se bat ouale bine. Feliile de paine care au absorbit tot laptele, se dau prin ou si se prajesc in ulei incins. Se lasa la prajit pe ambele parti.

Pana se prajesc feliile de paine, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune apa, zahar, miere si vin. Se pun toate la foc. Si se lasa la fiert pana sosul scade de doua degete si devine lipicios.
Cand feliile de paine s-au prajit suficient, se pun pe o farfurie, iar deasupra lor se pune sosul, mai sus amintit.

Cat feliile de paine stau in sos, pe o farfurie se pune zahar si scortisoara pudra. Dupa ce, feliile de paine si-au tras suficient sos, se dau prin zahar si scortisoara.

Sunt bune atat calde cat si reci!!
Pofta sa aveti!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.