Oznei Aman

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 150 g de unt (margarina) 50 g de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • i la baza acesti biscuitei sunt umpluti cu mac: 100g de mac
  • 2 linguri de miere
  • o nuca de unt
  • ii 3 linguri de dulceata (dupa placere)
  • 3 linguri de migdale macinate
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Amestecam untul moale cu zaharul pudra, adaugam galbenusul pana obtinem o masa omogena. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in masa de unt. Se formeaza o mingiuta de aluat care se aseaza pe film alimentar si se da la rece.

Dupa cam 1ora de frigider, scoatem aluatul, il intindem pe un plan fainat si taiem cercuri cu ajutorul unei forme sau a unui pahar.

Asezam umplutura dorita si inchidem aluatul in 3 colturi, dand forma unei urechiuse, ungem cu ou. Coacem la 200°c pana se rumenesc. (la aer pulsat cam 15 minute). Lasam sa se racoreasca in tava si servim. Pofta buna!
*Eu am folosit dulceata de piersici cu condimente si migdale macinate.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.