Oatmeal Raisin Cookies (biscuiti cu Fulgi de Ovaz - de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Varianta de post si in paranteza varianta originala
  • 1 avocado marime mare (sau 185 gr unt)
  • 90 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos (am pus doar 25 de grame)
  • 1 banana coapta bine si zdrobita-se poate una si jumatate (sau 2 oua)
  • 1-2 lingurite de vanilie (esenta) 450 gr faina (poate ceva mai putin ~ 400 gr)
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara (se poate si alta aroma daca doriti)
  • un praf de sare
  • 550 gr de fulgi de ovaz
  • 1/2 cana de stafide

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350F (180C). Intr-un vas mai maricel se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului manual pana obtinem o crema, se adauga banana zdrobita (sau ouale) si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga faina combinata cu bicarbonatul, sarea si scortisoara, se amesteca bine. Se lasa mixerul si se ia o lingura de lemn, se adauga fulgi de ovaz si stafidele, se omogenizeaza.

Cu ajutorul unei lingurite se iau bucatele de aluat si se pun gramajoare pe o tava neunsa, se aplatizeaza cu o furculita si se introduc in cuptor. Se coc aproximativ 10 minute sau pana devin aurii foarte deschis. Se lasa la racit si se pastreaza in containere inchise ermetic.

Sunt niste biscuiti numai buni de "rontait", sant mai tari ca textura dar inmuiati in lapte sant foarte buni, plus ca sant o doza buna de fibra care este sanatoasa corpului si ajuta tractului intestinal
Nota ... in poza cu ingrediente apare un baton de margarina ... nu isi are locul la reteta (am modificat ulterior reteta si am pus avocado in locul margarinei pentru ca am vrut sa scap de plasticele din margarina)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa