Nuci umplute cu crema de vanilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 2 oua;
  • 13 linguri de ulei;
  • 13 linguri de lapte;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
  • 500 g faina alba;
  • un praf de sare;
  • Pentru crema:
  • 500 g lapte;
  • 5 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • 2-3 linguri de amidon;
  • 1 pastaie de vanilie;

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa.Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini.Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.
Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.
Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.Crema de vanilie este destul de simpla:se amesteca galbenusuri cu zaharul,amidonul si vanilia si se toarna intr-o cratita peste lapte.Se fierbe pana se ingroasa.
Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.