Nuci umplute cu crema de vanilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru coji:
  • 2 oua;
  • 13 linguri de ulei;
  • 13 linguri de lapte;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
  • 500 g faina alba;
  • un praf de sare;
  • Pentru crema:
  • 500 g lapte;
  • 5 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • 2-3 linguri de amidon;
  • 1 pastaie de vanilie;

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa.Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini.Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.
Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.
Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.Crema de vanilie este destul de simpla:se amesteca galbenusuri cu zaharul,amidonul si vanilia si se toarna intr-o cratita peste lapte.Se fierbe pana se ingroasa.
Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj