Nuci cu crema de nuca si gem de caise

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt coji:
  • -250 gr zahar pudra
  • -250 ml ulei
  • -1 varf bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • -4 oua
  • -500-550 gr faina
  • Umplutura:
  • -500 gr nuca
  • -370 ml gem de caise
  • -100 gr zahar
  • -2 linguri cacao
  • -200 gr unt
  • -esenta rom (dupa gust)

Mod de preparare

Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul, si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini .
Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate o biluta de aluat. Coacem cojile pana cand terminam aluatul.
Nuca am prajit-o in cuptor si am frecat-o in maini ca sa se desprinda coaja maro de pe samburi . Am macinat nuca. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, untul moale , zaharul , esenta de rom, cacao si gemul de caise. Gustati compozitia pentru umplutura si mai adaugati zahar daca mai e nevoie. Cantitatea de zahar difera si in functie de cat de dulce este gemul si de gustul fiecaruia.

Umplem fiecare jumatate de nuca si apoi unim.
Punem intr-un vas si inainte de servire se pudreaza cu zahar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.