Muffins cu inima de caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 buc avem nevoie:
  • -10 caramele cu unt(60 g)
  • -130 g ciocolata cu lapte
  • -150 g zahar
  • -1 praf sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • -6 linguri ulei
  • -2 linguri iaurt
  • -2 oua
  • -2 linguri rom brun
  • -200 g faina
  • -2 lingurite praf de

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius.
Se tapeteaza cu suporturi de hartie formele de muffins(briose)
Se toaca caramelele .
Se topeste ciocolata la bain-marie.
Intr-un bol mai mare se bate uleiul cu iaurtul,zaharul,zaharul vanilat si sarea.
Se inglobeaza incet ciocolata topita si racorita,urmata de oua si rom.
Se adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se pun 2/3 din cantitatea de caramele si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in forme pana la ½ din inaltimea fiecareia si se repartizeaza deasupra restul de caramele.
Se dau la cuptorul incins,la foc potrivit,pentru 25-30 min.
Se scot formele din cuptor.
Se lasa formele sa se racoreasca 5 min,apoi se scot briosele si se lasa sa se raceasca bine.

Daca nu aveti forma speciala de muffins(briose) cu mai multe adancituri,suprapuneti 2 suporturi de hartie,asezati-le intr- o tava si turnati in fiecare o cantitate mica de aluat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.