Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute, intre timp se pune faina intr-un lighean.
Se amesteca ouale cu zaharul ramas, se incalzesta laptele, sa fie caldut nu fierbinte, peste faina se pune maiaua (drojdia crescuta), ouale batute cu zaharul, sarea, esentele, coaja de lamaie, si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele, la sfarsit se pune si uleiul, se acopera cu folie alomentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora.
Dupa o ora se iau bucati din aluat mari cam cat o minge de tenis e camp se face un sul lung si i se da forma de 8, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se umpletava cu opturi din aluat se acopera din nou cu folie alimentara si se mai lasa la crescut inca 20-30 minute la loc cald, se ung cu ou batut cu putin lapte si apoi se baga la cuptor deja incalzit, se coc la foc moderat.
Siropul se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de portocala si esenta de lamaie se fierbe apoi se lasa la racit, cand mucenicii calduti se ung cu sirop, eu i-am bagat doar cu fata repede in sirop si i-am scos imediat apoi ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata
Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult.
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti