Mozaic

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat folosim:
  • 10 albusuri oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 cana rahat
  • 1 cana nuca taiata
  • 1 cana visine desamburite(se pot folosi si din compot)
  • (visinile se po inlocui cu 1 cana de stafide pe care le punem in prealabil la inmuiat in esenta de rom ptr cca 1 ora apoi aruncam romul de pe el)
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pachet praf copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 1 cana de zahar
  • 250 gr Rama (va recomand sa-l folositi pe cel la cub nu in cutie , deoarece inmoaie crema)
  • 1 esenta de vanilie (migdale)
  • Si mai avem nevoie de 2 foi napolitane(daca nu aveti se poate pune in loc foi de piscot)

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul,se adauga rahatul,visinele si nuca taiata si treptat se incorporeaza faina si 1/2 praf de copt. Se da la cuptor si se coace . Se scoate apoi si se lasa la racit.


Prepararea cremei:
Cele 10 galbenusuri se freaca spuma cu zaharul si esnta de vanilie deasupra pe aburi pana se ingroase . Cand a racit crema se adauga la el untul frecat cu o lingura de zahar si se omogenizeaza.

Cum procedam mai departe :

In tava in care am copt blatul asezam o foaie de napolitana peste care punem o parte din crema. Asezam deasupra blatul pe care l-am copt si deasupra blatului asezam restul de creama si acoperim totul cu cealata foaie de napolitana. Putem sa ornam cu ciocolata topita si dam totul la rece. Se taie cubiri si prajitura poate fi servita .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj