Mini rulada cu zmeura

Portii
5
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 1 lingura ulei
  • 50 g faina
  • Dimensiuni tava: 23x23 cm
  • Crema:
  • 200 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • In plus:
  • 100 g zmeura

Mod de preparare

Se pregateste blatul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusul de galbenus.

Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devine ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 45 de minute sau pana cand trece de testul scobitorii.

Dupa ce se scoate blatul din cuptor, se pune cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed si se ruleaza, lasandu-l sa se raceasca.

Intre timp, se pregateste crema.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca.

Se da zmeura prin sita, apoi se amesteca cu frisca.

Se desface blatul din prosop. Se pune peste el o parte din crema si o parte din zmeura proaspata. Se ruleaza si se pune pe un platou.

Se decoreaza rulada cu restul de frisca si de zmeura.

Se pot pune si frunze de roinita pentru decor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Chiar daca este cald afara, tot ni se face pofta de o fasole cu afumatura. Sunteti de acord cu mine? :)

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj