Mille - Feuille

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250g aluat pentru foietaj
  • - 3 linguri gem de zmeura
  • - 150 ml frisca lichida
  • creme patissiere:
  • - 2 oua
  • - 60g zahar vanilat
  • - 30g faina
  • - 300ml lapte
  • glazura:
  • - 125g zahar pudra
  • - 2 linguri apa calduta

Mod de preparare

Creme patissiere:

Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati 3-4 linguri de lapte si amestecati bine pana se formeaza o crema omogena. Puneti laptele la incalzit intr-o cratita dar nu il lasati sa fiarba. Turnati laptele peste oua si amestecati energetic cu telul. Se spala cratita apoi puneti compozitia la foc mic amestecand continuu pentru 15-20 minute sau pana se ingroasa crema.

Se pune crema intr-un castron si se acopera cu folie alimentara de plastic pentru a preveni formarea unei coji la suprafata.

Presarati putina faina pe o suprafata neteda si apoi intindeti aluatul subtire (cam 1mm), apoi taiati aluatul in 3 fasii de 10X30cm, intepati cu o furculita din loc in loc si se pun la cuptor la 220 °c /425°c/gaz 7 intr-o tava cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.

Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Preparati glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-un castron si amestecati bine, intinteti glazura peste una dintre fasii si lasati deoparte. Luati o a doua fasie de aluat si intindeti gemul de zmeura si apoi frisca mixata.

Asezati a treia fasie de aluat peste cea cu frisca si intindeti crema de patiserie. Deasupra asezati fasia cu glazura. Se taie in bucati si se pune la frigider pana sunt gata de servit.

Pofta buna!!!

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de prune cu coaja

Niste pruni cam batrani ce-i drept, dar care se incapataneaza sa mai rodeasca in ciuda batranetii.....am strans 3 galeti de...

Gem de prune cu coaja
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure