Curatati merele de coaja si scoateti cotorul cu ajutorul unui cutit rotund special (pentru a nu gaurii merele pe partea cealalta). Tineti-le in sirop timp de 10 min, la foc mic.
Ungeti un vas cu unt sau margarina, in care asezati apoi merele, la distanta de cativa cm intre ele. Umpleti mijlocul merelor cu coaja rasa de portocala si cu fructele din dulceata. Bateti spuma albusurile cu zaharul. Cu ajutorul unui cornet imbracati fiecare mar printr-o miscare de spirala, de jos in sus.
Dati vasul la cuptor pana se intareste bezeaua.
Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...
Croissante cu branza de vaciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.