Mere in Aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 mere mari
  • - 160 g faina alba 000 (proaspat cernuta)
  • - 4 oua
  • - 100 ml lapte
  • - 80 ml bere (eu am folosit bere ce contine o cantitate mica de lamaie)
  • - 50 g unt
  • - 100 g zahar extrafin
  • - 1/2 lingurita cu praf de scortisoara
  • - sare
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina (proaspat cernuta), doua linguri de zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare.
- Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele intr-un alt bol.

- Se incorporeaza treptat in amestecul de oua si lapte, cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior, astfel incat sa nu se formeze ”cocoloase”.

- Se adauga berea si se bate amestecul in continuare cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar curatat initial in jumatate apoi fiecare jumatate la randul ei se taie felii (groase de aproximativ 1 cm).

- Se calesc merele astfel pregatite intr-o tigaie antiaderenta cu unt topit si o lingura cu zahar, pana se caramelizeaza.

- Feliile de mar caramelizate de scot si se aseaza intr-o sita (pentru a se scurge excesul de unt).
- Feliile de mar caramelizate se pun in aluatul pregatit anterior (puteti adauga suplimentar faina daca dvs. Considerati ca este necesar - trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ”mai gros”).
- Se amesteca doua linguri de zahar cu scortisoara.

- Se prajesc feliile de mar asfel pregatite in ulei incins, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
- Se scot feliile de mar pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei.
- Se tapeteaza cat sunt calde cu amestec de zahar si scortisoara si se servesc imediat.
Reteta aceasta am gasit-o in volumul 20 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditionale din bucatariile Europei”.

Am modificat denumirea retetei din ”Mere pane” in ”Mere in aluat”.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj