Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 100 g margarina
  • 2 oua
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 1 cana de lapte
  • 50 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata
  • decor jumatati de caise, nu foarte coapte
  • cateva tablete mici de ciocolata alba

Mod de preparare

Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt cca 15 min, pana se rumenesc usor.
Se separa albusurile de glbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 3 linguri de zahar, pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine.
Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si,cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine.
Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca.
Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece,apoi se pot servi ca un desert absolut delicios.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

Un fel de salam de biscuiti cu imbracaminte .....

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj