Blat:
Tapetati o tava, inclusiv peretii laterali, cu hartie de copt si preancalziti cuptorul la 180 grade. Mixati bine untul cu zaharul pudra pana se spumeaza. Adaugati restul ingredientelor si mixati in continuare pana la omogenizare.
Intindeti aluatul obtinut in tava, prin presare cu mana, radicand o margine de circa 2 cm, de jur imprejurul tavii. Dati la cuptorul incins, pentru circa 10min, la 180 grade sau pana ce blatul este aproape copt si are fermitate.
Crema:
In acest timp pregatiti crema, mixand toate ingredientele enumerate, pana la omogenizare. Turnati compozitia peste aluatul din tava si repuneti tava la cuptor pentru inca 15-16 min sau pana ce crema devine tare, ca o gelatina inchegata.
Pudrati cu zahar praf, imediat ce scoateti prajitura din cuptor pentru a se carameliza putin de la caldura acesteia si a forma o crusta mai intarita. Lasati sa se racesca complet, pudrati din nou cu zahar praf si serviti feliata.
Eu asa o aveam trecuta in caietul mamei mele, dar dupa unii autori mai "modernisti" este cunoscuta sub denumirea de "LEMON SQUARES"
Oricum ar fi denumirea ei, va asigur ca prajitura este buna si merita facuta, cu atat mai mult ca se pregateste si foarte repede.
Alor mei le place mult supa de rosii insa mereu o pregateam mai simpla. De data aceasta am pus ceva mai multe legume,...
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezanAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.