Kinder Delice cu Nuca de Cocos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 130 gr zahar
  • 80 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 130 gr faina
  • 15 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr lapte
  • 50 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • Pentru topping:
  • 40 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 100 gr nuca de cocos (plus supliment pentru ornat)
  • 400 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Într-un castron, se pun ouăle cu zahărul şi se amestecă. Pe urmă se adaugă laptele şi untul topit. Adăugăm făina, cacao şi praful de copt.

În tava de la cuptor se pune hârtie de copt, se toarnă într-o matriţă pătrată sau într-o tavă pătrată.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Lasă să se răcească complet.

Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică, se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos.
Se adaugă laptele şi se amestecă. Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă.

Lasă să se răcească, amestecând din când în când.

Pregătiţi toppingul de nucă de cocos, într-o cratiţă se pune laptele, zahărul şi untul. Se fierbe la foc mic. Când untul sa topit, opriţi şi se adaugă nuca de cocos. Se amestecă bine.

Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.

Întindeţi bine crema, şi se pune toppingul de cocos peste blat. băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp topiţi ciocolata la bain marin.

Taie prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra peste toppingul de cocos ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.

Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!

Tiramisu reţetă originală Minunat la gust, in dar sotului meu drag de ziua lui!

Tiramisu reţetă originală....cu dragoste!
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj