Japoneza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -140g zahar
  • -140g unt
  • -140g nuca macinata
  • -100g faina
  • -1 pachetel de praf de copt
  • -albusurile de la 4 oua
  • -unt si faina pentru tapetat tava
  • Glazura:
  • -4 galbenusuri
  • -200g zahar praf
  • -1-2 pliculete zahar vanilat
  • Crema:
  • -100g nuca prajita si macinata
  • -70g unt
  • -70g zahar praf
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom (dupa gust
  • dar obligatoriu)

Mod de preparare

Blat:

Se freaca spuma zaharul cu untul, apoi se adauga nuca macinata si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina(sau se foloseste hartie de copt, unsa) si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos(proba cu scobitoarea)

Glazura:

Intre timp se freaca spuma galbenusurile, zaharul praf si zaharul vanilat.

Cand blatul este copt, se scoate tava din cuptor, se toarna, repede si se niveleaza glazura si se da din nou la cuptor, la foc mic, pana ce aceasta se intareste.
Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, cacaua, o parte din nuca prajita si macinata si esenta de rom (dupa gust)
Se intinde crema peste prajitura racita si se presara cu restul de nuca.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.