Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 170 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • esenta rom
  • decor:
  • 100 g tablete ciocolata alba
  • 1 linguri frisca lichida sau lapte
  • cateva bezele colorate

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi cu 6 linguri de zahar,pana obtinem o bezea.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar,cu untul moale si esenta.Faina se amesteca cu cacaoa .,apoi se adauga alternand cu laptele in galbenusuri,se mixeaza pana la o omogenizare perfecta.
Se adauga si bezeaua amestecand usor.O tava de aragaz,un pic mai inalta, se unge cu un pic de ulei ,se tapeteaza cu un praf de faina apoi se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 20 minute la foc potrivit.Se scoate si se lasa sa se raceasca in voie.
Ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de frisca lichida se pune la topit ,la bain marin pana devine fluida.Se toarna deasupra prajiturii,se preasara bucatele din bezelele pe care le-am pisat un pic si se mai lasa la rece inca 30 minute apoi se taie cu ajutorul unei forme inimioara.
Pofta buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Un desert cu gust de copilarie!

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.