Se separa albusul de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare apoi cu 6 linguri de zahar,pana obtinem o bezea.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar,cu untul moale si esenta.Faina se amesteca cu cacaoa .,apoi se adauga alternand cu laptele in galbenusuri,se mixeaza pana la o omogenizare perfecta.
Se adauga si bezeaua amestecand usor.O tava de aragaz,un pic mai inalta, se unge cu un pic de ulei ,se tapeteaza cu un praf de faina apoi se toarna compozitia.Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute apoi inca 20 minute la foc potrivit.Se scoate si se lasa sa se raceasca in voie.
Ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de frisca lichida se pune la topit ,la bain marin pana devine fluida.Se toarna deasupra prajiturii,se preasara bucatele din bezelele pe care le-am pisat un pic si se mai lasa la rece inca 30 minute apoi se taie cu ajutorul unei forme inimioara.
Pofta buna!
Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti