Inimi Dulci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g aluat dospit rapid
  • 100 g stafide / mac, dupa preferinta
  • 50 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 ou, pentru uns
  • zahar brun pt presarat

Mod de preparare

* Preparati aluatul dospit rapid.

Dupa ce l-ati framantat a doua oara si s-a odihnit, portionati aluatul in 16 bucatele mici, pe care le modelati sub forma de bile.

Lasati-le 10 min la odihnit, acoperite cu un servet, apoi intindeti-le rotund cu sucitorul, intr-o foaie de cca 5 mm grosime.

Ungeti fiecare cerc de aluat cu putin unt moale.
** In varianta de post ungeti cu gem de caise sau cu putin ulei.

Presarati cu aproximativ ½ lingurita zahar, apoi cu stafide / mac. Rulati aluatul sub forma de sul. Indoiti ruloul in doua cu marginile in mijloc. Taiati pe lungime partea indoita, cu un cutit, lasand netaiat, cam 1 cm, la celalat capat. Formati “inima“ desfacand pe lateral marginile ruloului, de-o parte si alta a taieturii. Transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu oua batut si presarati cu zahar brun.
** In post, fie nu le ungeti, fie folositi o infuzie de ceai.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit, apoi serviti.
** In varianta de post, inlocuiti untul cu gem de caise sau ulei, iar in locul oului ungeti cu infuzie de ceai negru sau deloc.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...