Inima de piscoturi cu hrisca si morcovi

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g hrisca
  • 2 morcovi
  • 2 cutii compot de mandarine
  • 500 g ricota
  • 200 g piscoturi
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita cardamon
  • 1 lingurita ghimbir
  • pudra de roscove
  • 1/2 portocala

Mod de preparare

Punem hrisca la fiert in apa cat sa o acopere iar intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si punem mandarinele din compot la scurs. Cand este gata hrisca (cand a abosorbit toata apa) o luam de pe foc si o lasam sa se racoreasca. Amestecam hrisca cu morcovul ras, mandarinele din compot si cu ricota si le dam la robot sau le blenduim pana devin o pasta.Adaugam zaharul, cardamonul si ghimbirul si omogenizam.Asezam piscoturile inmuiate in compot de mandarine intr-o tava in forma de inima (daca nu avem folosim orice tava) apoi le acoperim cu pasta de hrisca. Punem inca un rand de piscoturi si apoi un rand de pasta de hrisca. Pudram cu praf de roscova si decoram cu felii de portocala.Dam la rece pana la servire. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Raffaello

De mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...

Desert prajitura Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj