Inghetata de vanilie cu zmeura

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca (am folosi La Dorna)
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 200 gr zmeura

Mod de preparare

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul.
Amestecati bine cu un tel.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic.
Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.
Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc.
Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele.
Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate.
Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.
Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum.
Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri.
La final adaugati zeama de lamaie si vanilia.
O sa obtineti o consistenta cremoasa.
Pregatiti o caserola sau forme de inghetata.
Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura.
Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura.
Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.
O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire.
Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.
Sa aveti pofta!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...