Inghetata de cacao

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 300g zahar
  • 4-5 linguri cacao
  • 5 oua
  • 2-3 linguri faina
  • 50g unt
  • 200 g frisca
  • esente, rom, vanilie, migdale
  • Se poate pune si nuci , alune, migdale prajite putin in cuptor apoi maruntite nu foarte marunt , stafide sau ciocolata taiata (fulgii de ciocolata sunt foarte buni)

Mod de preparare

Oprim o cana de lapte iar restul il punem la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar , adaugam faina, cacao si cana de lapte oprit.

Dam vasul cu lapte de pe foc si turnam compozitia de oua amstecand bine. Punem din nou la foc mic (nu trebuie sa dea in clocot) amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana.

Luam vasul de pe foc , adaugam untul si omogenizam . Lasam sa se raceasca bine.

Cand este complet rece adaugam esentele si frisca amestecam din nou apoi o punem la congelator.
Este o inghetata extraordinara, cremoasa (fara ace) si foarte fina.

Se poate servi cu piscoturi de sampanie sau cu sticksuri de ciocolata.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti