Il Baba

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 100gr unt
  • 20 gr zahar (eu am pus 2 linguri)
  • 100 gr latte
  • 15 gr drojdie
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • Sirop:
  • 1/2 litru apa
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1cana is jumatate de zahar
  • o jumatate de pahar de rom (alcool)

Mod de preparare

Varsati faina intr-o oala cat de cat marisoara si incalzita la bai marin, in centru puneti drojdia diluita cu putin lapte, adaugati ouale batute spumasi impreuna cu drojdia incorporati cu faina putin cate putin si apoi daugati laptele si amestecati continuta cam 5 minute in felul ca acesta sa ramana cat de cat lichid, acoperiti cu o farfurie si puneti oala intr-o patura astefl incat sa ramana cald. Se lasa in patura pana ce continutul devine dublu (adik creste).

Intre timp se monteaza untul cu cele 2 linguri de zahar si sarea. Cand compozitia a crescut se adauga untul montat si se amesteca in modul delicat, se unge o forma cu unt si se adauga compozitia, care normal ar trebui sa fie 3 sferturi din forma si se lasa la crescut pana ce ajunge la bordul formei, dar eu nu am avut o forma mica asa ca am pus in care aveam. . . se baga la cuptor la 180 grade.

In timpul in care aceasta se coace se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati mari. . . cand da in fierbere si zaharul sa topit se adauga romul. . . fara a mai lasa la fiert.

Cand Baba-ul e copt se insiropeaza bine cu acest sirop. . . se poate orna si cu frisca, dar originalul e simplu

Se insiropeaza fiecare feliuta si poate fi servit atat cu frisca cat si simplu dupa original

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

De mult astept sa apara capsunile de mai ca sa pot face aceasta tarta! Va invit sa o incercati! PS: o sa aveti aprecieri!!;)

Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj