Iepurasi si oute de Paste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ptr blat avem nevoie de urmatoarele :
  • 200 gr rama
  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 6 oua
  • rama topit ptr a unge forma
  • si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele)
  • Ptr ornat
  • 1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de
  • lamaie sa nu se intareasca repede
  • 160 gr zahar praf
  • Coloranti alimentari ptr a colora pasta de zahar
  • Avem nevoie si de o forma in care coacem outele si iepurasii dar daca nu aveti se pot decupa cu forme speciale

Mod de preparare

Se freaca spuma 200 g rama cu 300 g zahar, se adauga ouale si se continua amestecarea pana se omogenizeaza si apoi treptat adaugam faina cu care o amestecam bine.

Forma o ungem bine cu rama topita si presaram peste un pic de gris.Se pune aluatul in forme si se coace la foc mic.

Pt. ornat :

Se bate bine 160 gr zahar praf cu un albus de ou si adaugam 3-4 picaturi zeama de lamaie sa nu se intareasca repede . Se poate imparti cantitatea rezultata in mai multe parti si putem adauga la ele diferite culori de coloranti alimentari. Cu pasta astfel colorata ornam figurinele dupa imaginatia fiecaruia .
Dupa ce au copt ii scoatem din forme ii lasam la racit si incepem sa-i ornam dupa imaginatia fiecaruia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema lemon curd

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema,...

Desert prajitura cu crema lemon curd
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj