Hajos teszta (Haiose)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt Aluat :
  • 640 gr faina
  • 3 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri de oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1lingurita sare
  • 2 linguri de otet
  • apa minerala sau sifon cat cupride
  • Toate se lucreaza bine impreuna pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la rece 1/2 ora
  • Untura cu care ungem aluatul :
  • 240 gr faina
  • 600 gr haj macinat (osanza)

Mod de preparare

Untura cu care ungem aluatul :

240 gr faina
600 gr haj macinat , se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora.

Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece.

Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida.

Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc , si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat.

Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului.

Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca , sa se deschida. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor.

Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Macarons

Sper sa va fie de ajutor explicatiile mele, sa preparati, pentru Revelion sau alta masa festiva, fara nici un fel de probleme...

Macarons
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj