Gogosi Surpriza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • zahar pudra
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Se topeste untul, se pune zaharul, ouale, laptele si zaharul vanilat, apoi se adauga faina, amestecand incontinuu si drojdia desfacuta in zeama de lamaie.

Aluatul obtinut se lasa sa creasca timp de 30 minute, apoi se intind foi groase de 1 cm, din care se decupeaza diferite forme.

Gogosile se prajesc in ulei incins, dupa care se pudreaza, cat sunt calde, cu zahar pudra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj