Reteta gogosi glazurate cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 180 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Glazura gogosi:
  • 300 g ciocolata alba

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si praful de sare. Amestecam. Separat batem oul cu un tel. Adaugam treptat si oul in compozitie. Adaugam treptat si laptele in care am topit untul. Framantam bine. Scoastem aluatul pe masa de lucru si il mai framantam putin. Daca aluatul se lipeste adaugam putina faina si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut timp de 1 ora. Dupa 1 ora scoatem aluatul pe masa de lucru. Presaram faina pe masa de lucru. Cu un sucitor incepem sa intindem aluatul. Cu un pahar decupam gogosile. Gaurica din mijloc am facut-o cu un dop de la o sticla. :) Procedam astfel pana terminam tot aluatul. Intr-o tigaie mai adanca punem ulei mai mult si il incingem. Adaugam gogosile (mie mi-au intrat cate 5 in tigaie) si le intoarcem pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Dureaza foarte putin pana se rumenesc asa ca aveti grija sa nu le ardeti. Le scoatem pe o tava si le lasam sa se raceasca putin. Intre timp pregatim glazura de ciocolata alba. Intr-un bol punem ciocolata pe care am rupt-o in bucatele si o topim la bain marie. Introducem pe rand gogosile in ciocolata topita. Sunt minunate!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Pentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti