Gogosi de Strasbourg cu umplutura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -100 g unt sau 70 g untura(eu am folosit untura)
  • -2-3 linguri zahar
  • -20 g drojdie proaspata
  • -3 galbenusuri
  • -1 cana lapte(aproximativ 250 ml)
  • -faina cat cere(eu am folosit 500 g)
  • -un praf de sare
  • PENTRU DEASUPRA:
  • -3 albusuri(eu am pus 6 albusuri,pentru un strat mai gros de bezea )
  • -3 linguri zahar pudra(am pus 6)
  • -putine nuci macinate sau migdale zdrobite
  • -1-2 plicuri zahar vanilat
  • Gogosile de Strasbourg pot fi umplute
  • Eu am facut cu:
  • -gem de caise, gros
  • -nuca macinata amestecate cu zahar
  • -nuca macinata amestecata cu gem de caise
  • -dulceata de capsuni
  • sau cu orice alta umplutura preferata de voi

Mod de preparare

Grasimea se freaca spumos,intai separate,apoi cu zaharul,cu galbenusurile si sarea.
Se incorporeaza plamadeala crescuta,preparata din drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar,apoi faina cat cere,framantand bine un aluat ,pana se desprinde de pe mana si vas si face besici.
Se lasa aluatul intr-un vas, acoperit cu un servet,in loc calduros,fara curenti reci de aer,la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Se incinge cuptorul.
Coca bine crescuta se pune pe planseta si se portioneaza din ea bucati mici,cat o nuca,care se rotonjesc.
Eu am luat o cantitate de coca pe care am modelat-o sub forma de sul din care am taiat segmente egale pe care le-am rotunjit.
Aluatul portionat se intinde putin cu sucitorul,se pune la mijloc 1 lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar (nuca macinata amestecata cu gem,gem de caise,dulceata de capsuni,etc) si se strang marginile,apoi se rasuceste putin aluatul,ca un mot.
Se aseaza in tava normala de aragaz,tapetata cu hartie de copt,lasand mici distante intre ele.
Se acopera cu spuma tare,obtinuta din albusuri batute impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau migdale zdrobite.
Se pune tava in cuptorul incins,se reduce imediat focul la mic si se lasa la copt,pana ce spuma capata o culoare aurie.
Eu le-am tinut in cuptor,la foc foarte mic,1 ora 25 min.


Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti