Gofre cu visine

Portii
14
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g visine fara samburi + 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 8 g zahar vanilinat
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g smantana
  • 300 ml apa minerala carbogazoasa
  • 6 linguri ulei
  • 10 g praf de copt
  • 500 g faina

Mod de preparare

Visinele se amesteca cu 3 linguri de zahar si se dau deoparte.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat.

Se adauga esenta de vanilie, smantana, apa minerala carbogazoasa, uleiul, praful de copt si faina (se adauga treptat) si se omogenizeaza.

Trebuie sa se obtina un aluat mai gros decat cel de clatite.

Se incorporeaza in aluat visinele scurse de zeama pe care au lasat-o.

Se conecteaza aparatul pentru gofre la sursa de curent electric. Se ung placile cu ulei si pe fiecare placa se pun cate 3 linguri de aluat. Se inchide aparatul si se mai verifica din cand in cand daca gofrele s-au copt.

Pentru ca visinele mai au zeama in ele si aceasta se arde pe placa aparatului, este bine ca dupa fiecare coacere sa se stearga placile cu un servetel imbibat in ulei.

Se continua tot asa pana cand se termina aluatul.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...