Ghoriba

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 150 g zahar pudra
  • 40 ml ulei
  • 350 gr faina alba
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra pt tavalit fursecurile
  • putina sare
  • eu as fi adaugat un pumn de nuca macinata daca aveam
  • data viitoare pun si nuca

Mod de preparare

Preparea este simpla:

Untul se topeste la temperatura mica si se adauga rece peste ouale mixate in prealabil ffff bine cu zahar.
Se adauga uleiul, vanilia, faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Se framanta coca si se da la frigider timp de o ora.

Se formeaza bile de marimea unei nuci care se tavalesc prin zahar pudra.
Tava trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza bilutzele pudrate la distanta si se coc 20 min la 180 grade.

Nu am poze cu coca, am uitat sa fac.
fursecurile raman crocante! eu le pastrez in cutie de metal.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Pateuri cu ciuperci

Usor de facut si de mancat :)

Pateuri cu ciuperci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.