Galuste Din Brinza Dulce cu Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coca:
  • 250 g brinza dulce scursa
  • 30 g unt moale
  • 100-120 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • bucati de ciocolata
  • Pesmetul:
  • 2 linguri unt
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri de nuca macinata (migdale)
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Brinza, untul, faina, oul, sare, toate se amesteca, se obtine o coca moale care se tine cel putin o ora in frigider. Din coca rece se formeaza cu mina 12-16 sfere in care se introduc (in fiecare galusca) o bucata de ciocolata. Galustele se fierb in apa putin sarata, la foc potrivit, circa 15 minute, pina se ridica la suprafata. Se lasa la scurs.

Separat intr-o tigaie se pun: pesmetul, nucile, untul, zaharul si se rumenesc un pic pina se coloreaza in auriu. Galustele se dau prin acest amestec de pesmet si se servesc calde cu zahar pudra pe deasupra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.