Fursecuri Fragede `Valentina`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 unt
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat 12 linguri dar unele au fost mai cu varf altele mai scuturate)
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar nerafinat pentru decor (optional)

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca spumos cu zaharul apoi se adauga galbenusul, se omogenizeaza, se pune esenta de vanilie, coaja rasa si sucul de la lamaie, se omogenizeaza. Se incepe adaugarea fainii, la inceput puteti pune circa 10 linguri de faina dupa care amestecati.

Vedeti cum se prezinta aluatul obtinut, daca e prea moale mai adaugati faina dar tot cate o lingura si amestecati. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios, dar nu foarte moale. El trebuie lasat la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Se scoate din frigider, se pune pe masa de lucru si se acopera cu folie alientara dupa care se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime (sau poate ceva mai subtire), se decupeaza forma dorita cu un pahar sau cu formele pentru biscuiti, se ung cu albus de ou si se presara zahar brun nerafinat deasupra si se aseaza in tava.

Se coc la foc domol pana prind o usoara culoare aurie. Se scot din tava indata ce i-am scos din cuptor, se aseaza pe platou si se servesc dupa ce s-au racit.
Atentie, dau dependenta! (nu glumesc)

ps.... daca doriti se pot lipi cate doi cu gem acrisor (de caise de exemplu) sau se poate face crema de lamaie sau de nuca (ambele sunt gustoase)
si se pot stropi cu ciocolata

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj